Belasting

gespecialiseerde begeleiding
van uw vermogen


Overdrachtsbelasting

 

Koopt u in Nederland een bestaande woning of bedrijfspand? Dan betaalt u overdrachtsbelasting. Wij kunnen voor u de mogelijke vrijstelling hiervan onderzoeken.

Wie een bestaande woning of bedrijfspand koopt, is overdrachtsbelasting verschuldigd. Hoewel de overdrachtsbelasting niet aftrekbaar is, kunnen we voor u toch een aantal mogelijkheden bekijken om de hoogte ervan te minimaliseren.

Onze fiscalisten zoeken graag voor u uit of u in aanmerking komt voor vrijstelling van de overdrachtsbelasting of beperking ervan. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.


Omzetbelasting

 

De omzetbelasting kent in Nederland verschillende tarieven. Weet u hoe dit verwerkt in uw belastingaangifte? Of kunt u de hulp en nuttige tips van een fiscalist gebruiken?

Elke ondernemer in Nederland heeft te maken met omzetbelasting. Zowel in nationaal, als in internationaal verband. Maar ook particulieren kunnen met omzetbelasting en verplichte aangiften te maken krijgen.

Met goed btw-advies kunt u geld verdienen. Wellicht meer dan u denkt. Onze fiscalisten helpen u graag vooruit in het complexe rechtsgebied van de btw. Dat regelmatig aan verandering onderhevig is.

Bent u te veel tijd kwijt aan uw btw-aangifte? Of heeft u behoefte aan ondersteuning? Neem dan gerust contact met ons op.


Vennootschapbelasting

 

Het up-to-date hebben van uw compliance is een van de moeilijkste taken van een organisatie.
Fiscuraat Belastingadviseurs neemt u deze zorg graag uit handen. U kunt rekenen op snel en accuraat advies.

Elke besloten of naamloze vennootschap in Nederland moet een aangifte vennootschapsbelasting indienen. Dit geldt in bepaalde situaties ook voor een stichting of vereniging. Fiscuraat kan helpen bij de aangifte vennootschapsbelasting. We nemen hierbij vele zaken in ogenschouw.

Denk aan vragen als: is de rente belast of is de rente in dat geval aftrekbaar? Is het aangaan van een fiscale eenheid raadzaam of moet deze juist worden verbroken? Is er sprake van een beleggingsinstelling, zijn alle kosten aftrekbaar, is de innovatiebox van toepassing, zijn de verliezen compensabel, kan een herinvesteringsreserve worden gevormd, mag er willekeurig worden afgeschreven en is dat zinvol, is de structuur klaar voor verkoop of opvolging?

De antwoorden op deze en ander vragen bepalen uiteindelijk hoeveel belasting u moet betalen. Uiteraard proberen we dit bedrag voor u zo laag mogelijk te houden.


Inkomstenbelasting

 

Inkomstenbelasting wordt geheven van zowel inwoners van Nederland als niet –inwoners. Deze laatste als ze bepaalde inkomsten genieten. Op enig moment krijgt een ieder hier wel mee te maken.

De vragen in de inkomstenbelasting kunnen complex zijn. Met name gezien het feit dat we in Nederland een zogenaamd boxensysteem kennen. Ook de progressie die we tegenwoordig weer kennen in de belasting over het vermogen in box 3 maakt dat een goede verdeling van het vermogen in de aangifte moet plaatsvinden om zo min mogelijk belasting verschuldigd te zijn.

Iedereen met onder andere een eigen woning, met vermogen, een eenmanszaak of meerdere dienstbetrekkingen krijgt te maken met de inkomstenbelasting en dient aangifte in te dienen.
Wij zijn u graag van dienst bij het optimaliseren van uw aangifte en daarmee minimaliseren van uw belastingdruk.
Evenals bij het oplossen van alle andere vraagstukken op het gebied van de inkomstenbelasting aarzelt u dan ook niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

“Met goed btw-advies kunt u geld verdienen. Wellicht meer dan u denkt.”

Fiscuraat Belastingadviseurs


Onze expertises

Estate Planning

Als estate planners zijn we gespecialiseerd in de fiscale en juridische begeleiding van uw vermogen. Voor nu en in de toekomst.

Lees meer >

Pensioenen

Voor een persoonlijk pensioenplan kijken we samen met u vooruit en beoordelen we hoe u het beste uw pensioen kunt opbouwen.

Lees meer >

Belasting

Voor een persoonlijk pensioenplan kijken we samen met u vooruit en beoordelen we hoe u het beste uw pensioen kunt opbouwen.

Lees meer >

Handige links

Waar kunnen we u mee helpen?

 

 

Ons team Onze werkwijze Bekijk de vacatures onze expertises maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat we u periodiek op de hoogte kunnen stellen van de laatste ontwikkelingen.

  • Velden met een * zijn verplicht
Nader kennismaken?