Diensten topsporters

Topsport en de fiscus


Topsport en de fiscus

 

Ben je een topsporter en verdien je inkomsten met je sport? Dan is het verstandig om na te kijken of je aan alle fiscaal  juridische verplichtingen voldoet. Een fiscaal specialist kan je hierin bijstaan. Bij Fisuraat helpen we je graag. Als topsporter wil je eigenlijk maar met één ding bezig zijn: je sport. Maar eerlijk is eerlijk, zoals elke Nederlander zul je je inkomsten moeten opgeven aan de Belastingdienst. Je krijgt als topsporter bovendien niet alleen niet te maken met belastingheffing, maar ook met juridische en administratieve verplichtingen.


Lastige vraagstukken

De praktijk van een topsporter blijkt nog niet zo eenvoudig. Moet je bijvoorbeeld omzetbelasting betalen over je prijzengeld? Maakt het dan uit in welk land je het geld hebt gewonnen? En hoe werkt het met inkomsten binnen en buiten de EU? Is verhuizen naar een belastingvriendelijk oord verstandig? Kun je de omzetbelasting over gemaakte kosten terugvragen aan de Belastingdienst? En hoe zit het met reiskosten en sponsorcontracten? Hoe gaan we om met imagorechten?

Je kunt heel wat verliezen

 

Allemaal vragen die je zelf waarschijnlijk niet direct kunt beantwoorden. En erger nog, allemaal zaken die je afleiden van de focus op je sport. Doordat voor sporters en sportorganisaties niet altijd duidelijk is in wat voor situatie zij verkeren en wat de gevolgen hiervan zijn, valt er voor de fiscus nog heel wat te halen en voor sporters heel wat te verliezen.

Focus op je sport, wij doen de rest!

 

Bij Fiscuraat nemen we topsporters hun fiscale administratieve rompslomp uit handen. We zijn het klankbord voor fiscale en juridische vraagstukken. En hebben nadrukkelijk oog voor de periode na een sportcarrière.

Zoek je ondersteuning?

 

Zoek je als (beginnende) topsporter financiële en fiscale ondersteuning in de breedste zin van het woord? Neem dan contact met:

Mr. Gert jan Merks RB
gmerks@fiscuraat.nl
06-55790724

“Onze ervaring stelt ons in staat om u volledig to ontzorgen.”

Fiscuraat Belastingadviseurs


Onze expertises

Estate Planning

Als estate planners zijn we gespecialiseerd in de fiscale en juridische begeleiding van uw vermogen. Voor nu en in de toekomst.

Lees meer >

Pensioenen

Voor een persoonlijk pensioenplan kijken we samen met u vooruit en beoordelen we hoe u het beste uw pensioen kunt opbouwen.

Lees meer >

Belasting

Voor een persoonlijk pensioenplan kijken we samen met u vooruit en beoordelen we hoe u het beste uw pensioen kunt opbouwen.

Lees meer >

Handige links

Waar kunnen we u mee helpen?

 

 

Ons team Onze werkwijze Bekijk de vacatures onze expertises maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat we u periodiek op de hoogte kunnen stellen van de laatste ontwikkelingen.

  • Velden met een * zijn verplicht
Nader kennismaken?